Webdesign & development

Sweco Belgium

Sinds kort mogen wij ook Sweco toevoegen aan onze klantenportefeuille. Wij werden verkozen als partner voor het ontwerp en de bouw van hun nieuwe jobsite waarbij vooral de gebruiksvriendelijkheid centraal stond. 

Over Sweco

Sweco is een toonaangevend ingenieurs-, advies- en ontwerpbureau in Europa. Met meer dan 14.500 medewerkers in 70 landen streven ze ernaar om een meerwaarde te betekenen voor hun klanten door nauw samen te werken.

Zij geven vorm aan de steden en gemeenschappen van morgen. Voor welke uitdaging hun klanten ook staan, ze kunnen steeds rekenen op een passende oplossing voor infrastructuur, gebouwen, industrie, energie, etc.

Sweco story image 1

De vraag van Sweco

Omdat hun oorspronkelijke website niet zo gebruiksvriendelijk en overzichtelijk was als ze hadden gehoopt, klopten ze bij Nascom aan. We ontwikkelden een volledig nieuwe jobsite die volledig in lijn ligt met de corporate huisstijl, waarbij gebruiksvriendelijkheid dé primaire vereiste was. 

De nieuwe website is heel intuïtief en logisch opgebouwd, met als doel een blijvende indruk na te laten en zo de instroom van sollicitanten te verhogen.

Ons werk bestond o.a. uit:

  • het bepalen van de algemene layout
  • het opmaken van page models 
  • het voorzien van de koppeling met hun API Talentlink voor het binnenhalen van de vacatures
  • Het voorzien van een tussenlaag op de nieuwe website om de vacatures te verrijken met tags en afbeeldingen

De klant bleef zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de iconen en afbeeldingen en de content migratie

Sweco story image 2

De uitdagingen en het resultaat van Nascom

Om binnen de corporate huisstijl van Sweco te blijven werd gebruik gemaakt van een bestaande styleguide. Deze styleguide bevatte een groot aantal herbruikbare elementen, maar niet alle elementen die we nodig hadden. Daarom breidde Nascom deze styleguide uit met extra elementen en dit volgens de opgelegde standaarden en gebruiken.

De vacatures die te vinden zijn op de Sweco jobsite worden automatisch gesyncroniseerd met de API van Talentlink en komen zo terecht op de nieuwe website. Eenmaal gesynchroniseerd kunnen beheerders nog extra inhoud aan deze vacatures toevoegen en door middel van afbeeldingen, tags en andere inhoud de vacature verrijken.

Via een wizard kunnen gebruikers zoeken in het volledige aanbod vacatures van Sweco. Na enkele eenvoudige vragen te hebben ingevuld krijgen ze een lijst van vacatures die passen bij hun antwoorden.