Webdesign & development

ZOO van Antwerpen

De ZOO van Antwerpen is één van de oudste van het land. De oude en meestal gegroepeerde gebouwen, werden één voor één zorgvuldig gerenoveerd. Nieuwe en frisse websites pasten perfect bij deze renovatie.

De ZOO van Antwerpen is één van de oudste van het land. De oude en meestal gegroepeerde gebouwen, werden één voor één zorgvuldig gerenoveerd. Nieuwe en frisse websites pasten perfect bij deze renovatie.

In contact met de dieren

Waarom gaat u naar de ZOO van Antwerpen? Om zo dicht mogelijk bij de exotische dieren te komen! Dit wordt nu ook perfect weergegeven op hun website. Het gebruik van grote foto’s als achtergrondafbeeldingen geeft u de indruk dat u de dieren bijna kunt aanraken van waar u staat. Precies dat gevoel wilden ze naar voren brengen.

De back-end is volledig gebouwd in Drupal, waardoor de website eenvoudig aan te passen en te onderhouden is. Zo kunnen de achtergrondafbeeldingen snel en vaak gewijzigd worden. De openingstijden worden netjes weergegeven en er is plaats voor uitzonderingen.

De volledige website is responsive en laadt snel in. Dankzij de widgets krijgen gebruikers een mooi en duidelijk overzicht van wat ze kunnen verwachten van de ZOO van Antwerpen.

Eén grote familie

Naast de ZOO van Antwerpen, bezit onze klant KMDA ook de ZOO van Planckendael, het Serpentarium van Blankenberge (met reptielen en dergelijke), het Natuurreservaat De Zegge in Geel, zijn eigen ‘Centrum voor Onderzoek en Conservering’ (CRC) en een congres- en concertcentrum met meerdere zalen en auditoria (bijv. Queen Elisabeth Hall).

Nieuwe website voor Planckendael

Na de ontwikkeling van een gloednieuwe website voor de ZOO van Antwerpen, was het tijd om er één te maken voor zijn ‘big brother’ Planckendael. Daar draait het om het ontdekken van de wilde dieren in hun natuurlijke habitat, om een reis over de hele wereld. Dit komt duidelijk naar voren in het ontwerp. Nogmaals, we hebben een responsive website gebouwd, die werkt op zowel iPhone als iPad.

Het gebruik van widgets is zeer consistent met de website van de ZOO van Antwerpen, omdat ze deel uitmaken van dezelfde familie. De website vertelt u onmiddellijk wat u kunt verwachten op de dag van uw bezoek en zorgt voor een optimale gebruikservaring op de volledige website.