Webdesign & development

ZOO van Antwerpen

De ZOO van Antwerpen is één van de oudste van ons land. De oude gebouwen in het park werden de laatste jaren één voor één zorgvuldig gerenoveerd. Een nieuwe en frisse websites paste bijgevolg perfect bij deze renovatie.

De ZOO van Antwerpen is één van de oudste van ons land. De oude gebouwen in het park werden de laatste jaren één voor één zorgvuldig gerenoveerd. Een nieuwe en frisse websites paste bijgevolg perfect bij deze renovatie.

In contact met de dieren

Waarom gaat u naar de ZOO van Antwerpen? Om zo dicht mogelijk bij de exotische dieren te komen! Deze sfeer wordt nu ook perfect vertaald naar de website. Het gebruik van grote foto’s als achtergrondafbeeldingen geeft u de indruk dat u de dieren bijna kunt aanraken op de website. Een unieke ervaring om online naar voor te brengen.

De back-end is volledig gebouwd in Drupal, waardoor de website eenvoudig aan te passen en te onderhouden is. Zo kunnen de achtergrondafbeeldingen snel en vaak gewijzigd worden. De openingstijden worden netjes weergegeven en er is plaats voor uitzonderingen.

De volledige website is responsive en laadt snel in. Dankzij de widgets krijgen gebruikers een mooi en duidelijk overzicht van wat ze kunnen verwachten van de ZOO van Antwerpen.

zoo antwerpen

Eén grote familie

Naast de ZOO van Antwerpen, bezit onze klant KMDA ook de ZOO van Planckendael, het Serpentarium van Blankenberge (met reptielen en dergelijke), het Natuurreservaat De Zegge in Geel, zijn eigen ‘Centrum voor Onderzoek en Conservering’ (CRC) en een congres- en concertcentrum met meerdere zalen en auditoria (bijv. Queen Elisabeth Hall).

Nieuwe website voor Planckendael

Na de ontwikkeling van een gloednieuwe website voor de ZOO van Antwerpen, was het tijd om er ook één te maken voor de stoer grote broer, Planckendael. Daar draait het rond het ontdekken van de wilde dieren in hun natuurlijke habitat, een reis rond de wereld maken. Dit komt duidelijk naar voor in het ontwerp. Ook hier lag de focus op het bouwen van een responsive website, die zowerl werkt op smartphone als tablet.

Het gebruik van widgets ligt bij de website van Planckendael in dezelfde lijn als bij de website van de ZOO van Antwerpen, omdat ze nu éénmaal deel uitmaken van dezelfde familie. De website vertelt u onmiddellijk wat u kunt verwachten op de dag van uw bezoek en zorgt voor een optimale gebruikservaring.