Webdesign & development

Vandersanden

We bouwden een stevige nieuwe website voor steenfabrikant Vandersanden. Die vormt, net zoals de producten waar ze voor staan, een solide basis voor de toekomst. 

De opdracht

Het Bilzerse familiebedrijf Vandersanden is één van de grootste baksteen-producerende bedrijven in Europa. Hun website was intussen wel aan vernieuwing toe. Bij de vernieuwde versie wilden ze ineens ook een nieuwe manier van contentbeheer toepassen.

The Reference boog zich over UX en design. Wij trokken onze tool belt aan voor de bouw van de nieuwe website.

De oplossing

We namen de volledige bouw van de backend in Drupal 8 voor onze rekening. Dit betekende het from scratch bouwen van custom PHP met een aantal integraties. Een verbinding met de Canto API (dit is het platform waarop Vandersanden alle afbeeldingen van hun projecten bewaart) en de integratie met een custom API (waarin alle productinformatie zit) die Vandersanden zelf bouwde. Er zit ook een implementatie in met een externe referentietool (gebouwd door Inventis)

Om hun markt goed te bedienen, is de website beschikbaar in zo’n 10 talen. Dankzij de Drupal Translation Management Tool kunnen vertalingen rechtstreeks vanuit de applicatie worden geëxporteerd in bestanden die zo naar het vertaalbureau kunnen worden doorgestuurd voor vertaling. Na vertaling worden ze weer geïmplementeerd rechtstreeks in de applicatie.

Het resultaat

We blikken terug op een fijne samenwerking met een constante dialoog tussen de partijen. Samen zoeken we altijd naar de beste oplossing.

Er klinkt ook toekomstmuziek: een volgende release met nieuwe functionaliteiten is alweer gepland verderop dit jaar, en er komen nog nieuwe releases aan in de toekomst. We kijken uit naar een langdurig partnership.

Samen met Nascom en onze online marketingpartner lanceerden we een nieuw multilanguage webplatform. Een portaal met een totaal nieuwe look ’n feel, volledig afgestemd op onze doelgroepen. Integraties met onze interne systemen zorgen ervoor dat we onze klanten steeds up-to-date productinformatie aanbieden. We inspireren hen met rijk gevulde en intuitieve kennis- en inspiratiezoekers. Het was een intensief bouwproces met soms moeilijke vraagstukken. Maar dankzij de expertise, flexibiliteit en klantgerichtheid van Nascom hebben we een geslaagd resultaat kunnen neerzetten. We zijn trots op onze nieuwe online parel en de fijne samenwerking!

Ann Bellinkx
Digital Marketing Specialist