Webdesign & development

Syntra Limburg

De website van Syntra Limburg kreeg een knap redesign om de opleidingen sterker en beter gestructureerd naar voor te brengen en het aantal conversies omhoog te tillen.

De opdracht

De conversie-rate van de oude website moest omhoog. De registratieprocedure was ook voor verbetering vatbaar. Bovendien mocht het ruime aanbod professionele opleidingen geoptimaliseerd worden voor mobiel gebruik.
We hadden dus een duidelijk doel voor ogen: cursisten op een zo eenvoudig mogelijke manier en van op ieder apparaat laten inschrijven.

De oplossing

We kropen in de huid van de cursisten bij hun zoektocht naar een geschikte opleiding, en kwamen zo al snel tot de conclusie dat de zoekfunctionaliteit overal prominent aanwezig moest zijn. Verder zorgden we voor een eenvoudige structuur en een minimalistische hoofdnavigatie.

Om de conversies te verhogen moesten we iets doen aan de complexe en overweldigende registratieflow. Door die te vereenvoudigen en aan te passen aan het type opleiding, maakten we al veel goed.
Een goede balans vinden tussen het aanbieden van de juiste informatie op de juiste plek was een groot aandachtspunt.
Verder was het van groot belang dat een opleiding makkelijk en snel te vinden is. Op elke pagina hebben we daarom de zoekfunctie voorzien.

Syntra Limburg wil inspireren en staat voor kracht, levendigheid, variatie, en heeft een blik op de toekomst. Ze willen innoveren. Die elementen laten we dan ook duidelijk terugkomen in de designtaal. Een regenboog aan kleuren benadrukt de variatie in hun opleidingsaanbod. Syntra Limburg keert zich af van alles wat saai is en krijgt in dit ontwerp een dynamisch, krachtig en fun karakter.

Om de cursisten van de toekomst te bereiken, moet je website ook op de toekomst ingespeeld zijn, en dus gericht op mobiel gebruik. We hielden hier in ons ontwerp uitgebreid rekening mee en maakten gebruik van moderne interacties.

Resultaat

Het resultaat is een moderne full-width Drupal 8 website, opgebouwd door een tegelstructuur met veel fotografie. We gebruikten paginabrede afbeeldingen doorheen de hele website om die sfeer neer te zetten. Alle beelden laden asynchroon in (lazy load), om de laadtijd van de pagina kort te houden en de gebruiker vlotter doorheen de content te laten surfen. Alles voor een betere gebruikerservaring.

Tijdens het Syntra Inschrijvingsmoment op 26/05 werden een aantal computers op de campus geplaatst om rechtstreeks te kunnen inschrijven. Wetende dat dit 3 dagen na ons productie-deploy moment plaatsvond, maakte het voor ons natuurlijk erg spannend. Maar onze tevreden klant liet weten dat deze dag vlekkeloos is verlopen. Een tussenkomst van onze standby-mensen bleek zelfs niet nodig. Mission accomplished and feeling proud!

De communicatie met Syntra verliep erg vlot en open, zoals we dat ook het liefst hebben.
We zoeken graag samen met de klant naar oplossingen, ook al lijken die op het eerste
zicht niet evident. We vinden het onze taak om net dat stapje verder te gaan, en onze kennis
en ervaring in de strijd te gooien wanneer nodig. Midden in de deadline rush nodigden we
het Syntra team uit om bij Nascom op kantoor te komen werken, zodat we samen die laatste
rechte lijn naar de eindmeet konden nemen. Dat werkt niet alleen efficiƫnt, het zorgt voor
transparantie in beide richtingen en schept bovendien een fijne band.