Webdesign & development

Sint-Trudo Ziekenhuis

Ziekenhuis Sint-Trudo had nood aan een gebruiksvriendelijke en intuïtieve website waarop patiënten, zorgverleners, bezoekers en andere stakeholders alle informatie vinden die ze nodig hebben.

Over Sint-Trudo

Sint-Trudo Ziekenhuis biedt kwaliteitsvolle zorg aan patiënten uit voornamelijk de regio Zuidwest Limburg en zuidelijk Vlaams-Brabant. Kwaliteit, patiëntveiligheid, deskundigheid en een warmhartige en respectvolle omgang met de patiënten zijn de kernwaarden die ze daarbij voorop stellen.

De opdracht

Het moment was gekomen om de huidige site te vervangen door een volledig nieuwe, mobile-friendly website. De doelstelling bestond eruit om een content-website te ontwikkelen die patiënten, bezoekers, medewerkers en andere stakeholders op een intuïtieve manier alle informatie biedt waarnaar ze op zoek zijn.

Daarnaast was het belangrijk dat het design uitnodigt tot een bezoek én de site flexibel beheerd kan worden door de medewerkers. De keuze voor Drupal lag dan ook voor de hand, want met dit Content Management Systeem is het toevoegen en aanpassen van websitecontent een fluitje van een cent.

case_sint-trudo_ziekenhuis

De uitdaging

De website beschikt over enkele” speciallekes” om de interne werking van Sint-Trudo zo efficiënt mogelijk te maken. We legden bijvoorbeeld de koppeling met de tool MCM plus, waarmee Sint-Trudo brochures en folders opmaakt. Dankzij deze integratie kunnen de brochures automatisch met de website gesynchroniseerd worden.

Daarnaast moest de website 3-talig zijn, een functie die heel wat tijdrovend vertaalwerk met zich meebrengt. Onze oplossing om aan dit manueel werk te ontkomen? We integreerden DeepL, een tool die vertalingen voor 90% automatisch genereert.

Maar ook de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid voor de bezoeker kreeg extra aandacht. Door verschillende lettergroottes in te bouwen, kunnen slechtzienden eenvoudigweg switchen naar een versie die de webcontent voor hen goed leesbaar maakt.

Bovendien kregen we in de loop van het project de vraag van Sint-Trudo om de “werken bij Sint-Trudo”-website te koppelen aan de nieuwe site. Volgens het principe “jij vraagt, wij draaien”, zorgden we dan ook voor een naadloze integratie.

Ten slotte kunnen gebruikers ook het e-card webformulier invullen zodat Sint-Trudo met hun gegevens aan de slag kan om een mooie wenskaart te maken. Deze kan vervolgens bezorgd worden aan de patiënt die in het ziekenhuis opgenomen is.

case_sint-trudo_ziekenhuis

Het resultaat

Drupal 9 content-website die aan alle noden beantwoordt

De nieuwe site past volledig bij de huidige tijdgeest én de kernwaarden die Sint-Trudo vooropstelt. Het is een aantrekkelijke en responsive Drupal 9 content-website waarop bezoekers op een duidelijke en intuïtieve manier hun weg kunnen vinden.

Met Drupal als Content Management Systeem en de features die we extra integreerden, heeft deze website alles in huis om aan de noden van medewerkers en patiënten te beantwoorden.

Nascom als full service partner

Als full service partner is het ontzorgen van de klant onze grootste prioriteit. Van hosting over infrastructuur tot onderhoud, bij Nascom voorzien we alles dat het project nodig heeft. We zijn pas tevreden als de klant dat ook is.

En die klanttevredenheid, die werd bevestigd door Miet Driesen, communicatiemanager bij Sint-Trudo: “We hadden van in het begin van het traject vertrouwen in Nascom als de geschikte partner om onze website te realiseren. Dit vertrouwen werd bevestigd tijdens onze samenwerking.”

Ook over het eindresultaat is Sint-Trudo tevreden. Miet vervolgt: “We zijn bijzonder blij over het design dat er direct pal op zat. Ook de timings werden goed nagekomen en we hadden een gedegen sparringpartner om in de uitwerking tot het best mogelijke resultaat te komen.”