Drupal Mountain Camp 2017

Om ons team scherp te houden, nemen we regelmatige deel aan Drupal kampen en evenementen. Drupal Mountaincamp in Davos (Zwitserland) was ons laatste avontuur.

docker

Docker workshop

Tijdens de eerste dag van de conferentie woonden we een workshop over docker bij. Bij Nascom converteren we onze huidige plesk gebaseerde cloud stack naar een docker gebaseerd systeem. Deze workshop gaf ons de mogelijkheid om de basisfuncties en commando’s te leren. Daarna hadden we een aantal diepgaande dockerbesprekingen met belangrijke spelers uit de Drupal community.

Sessies

Op vrijdag en zaterdag woonden we een aantal sessies bij omtrent caching, configuration management, ElasticSearch en nodeJS. We focusten ons op de sessies die een aantal van de problemen de we zelf ondervonden tijdens de ontwikkeling van onze gloednieuwe Drupal 8 sites aanpakten.

quiche

Sprints

We brachten veel tijd door in de sprintkamers. Brecht Ceyssens werkte voornamelijk aan zijn module imagick. Hij slaagde erin om een stabiele versie voor Drupal 7 en Drupal 8 succesvol te releasen. Bram Goffings daarentegen focuste zich op Display Suite. Op het einde van de week was er voldoende vooruitgang geboekt om te verzekeren dat Display Suite kan draaien op de nieuwste Drupal 8 versie die in april 2017 wordt vrijgegeven.

networking

Netwerken

Tijdens de conferentie zagen we oude vrienden terug en ontmoetten we ook nieuwe gezichten. We ontdekten nieuwe bedrijven en tijdens de sessies door vonden veel interessante discussies plaats.

Sociale activiteiten

Mountaincamp had een uitstekend programma wat betreft de sociale activiteiten. Donderdagnacht gingen we schaatsen. Vrijdag huurden we een slee en sleeden we lekker in het donker. En op zaterdag kregen we de kans om een ijshockeywedstrijd tussen Davos en Zürich bij te wonen, de perfecte manier om dit goed georganiseerde kamp te beeïndigen.