Webapplicaties

Een webapplicatie brengt tal van voordelen met zich mee. Het is een verzamelnaam voor allerlei toepassingen en programma’s die actief zijn op de webserver en toegankelijk zijn via een webbrowser. De gebruiker hoeft dus geen specifieke software te installeren maar kan er rechtstreeks gebruik van maken. Geïnteresseerd? Wij bouwen je webapplicatie op maat!

webapplicatie fedasil

Webapplicatie vs website?

Webapplicaties zijn eigenlijk websites waarin de gebruiker interacties uitvoert met de inhoud, waardoor de inhoud ook verandert naargelang die interacties. Online gebruikers maken vandaag al vaak gebruik van webapplicaties zonder dat ze het goed en wel door hebben. Websites waarvoor je een account voor nodig hebt, zijn ook webapplicaties. Denk maar aan bijvoorbeeld Facebook, online bankieren, SaaS (Software as a service), online routeplanners zoals Google Maps, bestelsystemen en orderplatformen.

Welke voordelen hebben webapplicaties?

Het doel van webapplicaties is om het persoonlijke en/of professionele leven van de eindgebruiker gemakkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan een op maat gemaakt klantenportaal, een planningssysteem of offertemodule. Ze brengen dan ook een heleboel voordelen met zich mee:

Toegankelijkheid

Zolang je een werkend toestel bij de hand hebt, en over een werkend internetverbinding beschikt, kan je ze openen en gebruiken. Ze zijn dus erg toegankelijk zonder enige rompslomp.

Platform-onafhankelijkheid

Door hun grote toegankelijkheid, zijn ze ook platform-onafhankelijk. Webapplicaties werken op PC, Mac en Linux, en ook op mobiele apparaten als de ontwikkelaar dit voorzien heeft.

Flexibiliteit

Webapplicaties kunnen eenvoudig gekoppeld worden aan andere websites of web services met behulp van digitale integraties, plugins of API’s.

Uitbreidbaar

Eenmaal een webapplicatie opgezet is, kunnen nieuwe functionaliteiten makkelijk toegevoegd worden, mits er een modulaire opbouw gehanteerd werd. Je webapplicaties kunnen op deze manier altijd meegroeien met je business en snel bijgestuurd worden waar nodig.

Business applicatie voor je bedrijf

Twijfel je of een webapplicatie wat voor je bedrijf kan betekenen? Heeft je business nood aan een interactieve webapplicatie? Het team van Nascom staat voor je klaar. Samen met jou kijken we welke software het beste aansluit bij de webapplicatie die je voor ogen hebt en je doelgroep het beste tegemoet komt.

Dankzij een kick-off meeting brengen we je vraag en idee in kaart: we denken mee en stellen de kritische vragen om op deze manier vorm te geven aan de webapplicatie.

Heb je nood aan een ervaren partner om interactieve webapplicaties te ontwikkelen? We bespreken graag je plannen en geven geheel vrijblijvend advies naar de mogelijkheden! Geef ons een belletje.