Mobiele applicaties

Mobiele applicaties zijn een grote meerwaarde voor je business, mits ze een gefundeerde plaats in je digitale strategie hebben.

Business applications & mobile apps

Doel van je mobiele applicatie

Vooraleer we van start gaan met de ontwikkeling van je mobiele applicatie, stellen we eerst enkele essentiële vragen om het doel van deze app te achterhalen. Een mobiele applicatie moet tenslotte een meerwaarde bieden voor de eindgebruikers én je digitale strategie.

  • Wat is het doel van de applicatie? Is het louter een platform waar je informatie wilt delen? Dan is een website wellicht een betere oplossing. Is het een handige en interactieve tool voor je gebruikers? Dan is een mobiele app de beste keuze.
  • Op welke platformen zal de app beschikbaar zijn? Hebben je werknemers allemaal een iPhone of iPad? Kies dan voor een iOS versie.
  • Voor wie mag de app beschikbaar zijn? Is het een publieke app of enkel voor je werknemers? Betalend of gratis?

De antwoorden op deze vragen bepalen hoe je je app op de markt brengt. Als de doelstelling matcht met de eigenschappen van een mobiele applicatie, zijn er enorm veel voordelen aan gebonden.

De voordelen van een mobiele app

  • Ze zijn snel en gebruiksvriendelijk (mits goed ontwikkeld uiteraard);
  • Apps zijn zonder internet ook toegankelijk;
  • Het handmatig intypen van een URL en het opstarten van een browser zijn niet nodig;
  • Ze zorgen voor een grote meerwaarde voor de gebruiker, zoals het sparen van punten, direct contact kunnen opnemen met het bedrijf, scannen van QR-codes…;
  • Het zorgt voor een professionele uitstraling;
  • Nieuws en aanbiedingen kunnen vlot gedeeld worden via de app.

Ontwerp en ontwikkeling van je mobiele app

De knoop is doorgehakt en we kiezen voor de ontwikkeling van je mobiele applicatie! De mogelijkheden zijn eindeloos maar Nascom helpt je de bomen doorheen het bos te zien. Samen met jou als klant, bepalen we de behoeften van je doelgroep en kiezen we de best gebruikte en passende technologieën voor je applicatie.

Nascom is je lange-termijn partner voor zowel het uitdenken van de strategie van je mobiele app, als het technisch en creatief ontwikkelen van de applicatie. Met behulp van wireframes heb je steeds een goed zicht over hoe je mobiele applicatie er uit komt te zien en blijf je bij elke stap van het proces nauw betrokken.

Benieuwd wat een mobiele applicatie kan betekenen voor je bedrijf? We bespreken graag je plannen en geven geheel vrijblijvend advies naar de mogelijkheden! Geef ons een belletje.