Brand design

De visuele identiteit van je merk is meer dan alleen een mooi logo. Wij zorgen ervoor dat je merk doorheen alle digitale touchpoints gedragen wordt. Heb je nog geen merk of zijn de merkrichtlijnen nog niet concreet uitgeschreven? Geen zorgen, Nascom brengt dit voor jou in orde!

Brand design

Het belang van een krachtig brand design

Al sinds bedrijven bestaan, bestaat er ook branding. Met branding bepaal je niet alleen het logo, de huisstijl en de manier van adverteren voor je bedrijf: je zet de waarden van je bedrijf om in een visuele identiteit. Je vertelt het verhaal van je business en creëert de beleving voor je doelgroep. Merkwaarden zijn hierbij de fundamenten bij het bouwen van een brand design.

Bij Nascom geloven we in de meerwaarde van buitengewone merken. We geloven in de kracht van brand design om het verschil te maken voor je business, om onderscheidend te zijn, gedenkwaardig en iconisch.

Moodboards

Een moodboard is het perfecte instrument om visueel te brainstormen! Het bepaalt de visuele toon van je merk: blijven we ‘warm en fuzzy’ of gaan we toch eerder voor ‘modern en strak’? Door gebruik te maken van een moodboard zorgen we ervoor dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen. Wanneer we deze richtlijnen samen met jou uitgetekend hebben, kunnen we aan de slag met het effectieve ontwerp van je brand design.

Visuele communicatie

Zodra we concreet weten welke emoties je wenst te triggeren bij je doelgroep, leggen we vast hoe we ze consequent zullen gebruiken doorheen de visuele communicatie van je merk. De visuele communicatie bestaat uit het kiezen van de juiste elementen (typografie, vormen, pictogrammen, beeldmateriaal, datavisualisaties …) om betekenis te creëren voor je doelpubliek.

Krachtige visuele communicatie moet zowel aantrekkelijk als informatief zijn.

Full page designs

Wireframes zijn een draft van de website in ruwe vorm. Blokken, buttons, en kaders bepalen waar beelden en teksten zullen verschijnen. Op deze manier ervaar je zelf hoe je website, mobiele of webapplicatie er ruwweg uit komt te zien. Neem je wireframes en page models bij de hand, breng deze samen met je visuele communicatie en wij leveren je perfect pixel ontwerpen voor je website!

Digitale stijlgids

Consistency is key. Bij het beheer van diverse platformen en websites is consistentie in de design implementaties en user interactions belangrijk. We nemen je merkgids en zetten deze om in herbruikbare onderdelen voor al je digitale producten. Deze digitale stijlgids is een verzameling van alle belangrijke elementen die onderdeel uitmaken van je brand design:

  • het logo
  • de (digitale) huisstijl
  • het gebruik van afbeeldingen
  • het gebruik van lettertypes

Goede merken spelen in op de emotie van je doelpubliek; waar de uiteindelijke beslissing tot aankoop genomen wordt. Door krachtig brand design en hier consistent gebruik van te maken, onderscheid je jezelf van je concurrenten. Kom langs bij ons, en we ontwerpen een krachtig en uniek brand design voor je business.